sábado, 18 de diciembre de 2010

Retocs

Avui, 18 de desembre, hem ampliat la part de futurs possibles. En un principi no sabíem com encarar aquest apartat, però vam fer una anàl·lisi de totes les mancances que té Tordera i aquest n'és el resultat.

Si teniu alguna proposta per millorar Tordera ens la podeu fer arribar a través dels comentaris!

jueves, 16 de diciembre de 2010

Publiquem la Webquest i fem canvis en el bloc

Avui publiquem el link a partir del qual podeu entrar a la Webquest que hem preparat. No descartem anar-hi fent petits canvis, però si algú la volgués utilitzar ara ja ho podria fer! No havíem creat mai cap webquest, i tot i els problemes que ens ha comportat penjar el text a cada pestanya, creiem que és un bon mètode perquè els alumnes aprenguin de forma autònoma.
 
Pel que fa al canvis que hem fet en el bloc, li hem canviat el títol .  Creiem que Tordera, un poble muntanyenc vora el mar és més descriptiu que Tordera, un indret per descobrir. A més, també hem elimitat la pestanya d'efemèries i la galeria. El contingut d'eferimèdies l'hem afegit a Com ha canviat? i les imatges de la galeria les hem distribuit entre el contingut de les altres pestanyes. 

Esperem que els canvis que hem fet millorin la imatge i la qualitat del nostre bloc! Hi seguim treballant!

ACTIVITAT 2: DESCOBRIM TORDERA

A continuació us proposem una segona activitat per estudiar la localitat de Tordera. En aquest cas es tracta d'una Webquest.

Els objectius que proposem són:
  • Conèixer la localitat mitjançant un suport TIC.
  • Potenciar l'aprenentatge autònom.
  • Fomentar el treball cooperatiu i la cohesió.

Per accedir a la pàgina Webquest fes clic aquí.

Imatge de presentació de la Webquest

miércoles, 15 de diciembre de 2010

Publiquem la primera activitat!

Avui, 15 de desembre del 2010 després de treballar l'elaboració de les activitats us mostrem la primera: la gimcana torderenca. Està pensada per conèixer el poble d'una manera lúdica i divertida però alhora enriquidora pels alumnes ja que el l'activitat es porta a terme cooperativament.

En breu us mostrarem el resultat dels altres projectes en què ja estem treballant. Esperem que us agradin.

ACTIVITAT 1: LA GIMCANA TORDERENCA

Els objectius que pretenem aconseguir amb aquesta gimcana són els següents:
-         Donar a conèixer el poble de Tordera
-         Treballar de forma cooperativa
-         Relacionar-se amb la gent del poble
-         Ampliar els coneixements sobre Tordera

Punt de sortida: Davant de l’església de Sant Esteve
Punt d’arribada: Plaça de Lluís Companys
Distribució: Farem cinc grups de cinc alumnes. Per cada grup, hi haurà un monitor o mestre.

Desenvolupament: A la plaça de l’església hi haurà un gran dau i una mena de taulell semblant al de ”l’oca”. Cada grup llançarà el dau una primera vegada i el grup que tregui el número més alt serà el que començarà.
Cada mestre o monitor de grup, portarà un petit taulell com el de la plaça. Cada vegada que el grup hagi superat una prova, tornarà a llençar el dau. D’aquesta manera, aniran avançant tantes caselles com el número que hagi sortit a la cara del dau i així successivament

Normes:
- Si el grup no supera la prova, té 10 minuts per preguntar a la gent del poble la resposta.
- Les preguntes seran sobre quelcom important del nucli de la vila, de fàcil accés i d’importància com a torderencs.

TAULELL DE JOC

1.
Església
2.
Ajuntament
3.
Emili
Vendrell
4.
C/Sant Ramón
12.
Xerranca (Plaça de la Sardana)
13.
Cases
Antigues
C/Sta.Llúcia
14.
Plaça de l’Ajuntament
5.
Plaça
de la
Sardana
11.
Les pedres i el cabàs (Plaça de la Sardana)
16.
FINAL DE LA PARTIDA
15.
Plaça de Lluís Companys
6.
Pilar del
Pont de
ferro
10.
Pista de l’Amistat
9.
Buscar una bandera amagada
8. Pudenci Bertrana
7.
Partit de bàsquet, futbol… (Pista de l’Amistat)




















PREGUNTES DE LA GIMCANA

  1. A quin bisbat pertany l’església de Tordera?
  2. Quines tres banderes hi ha penjades a l’entrada de l’ajuntament?
  3. Quina era la professió d’ Emili Vendrell?
  4. Actualment, les botigues de Tordera estan associades al comerç de Tordera Centre. Quantes botigues d'aquest grup hi ha al carrer Sant Ramón? (fixa't que tenen una placa metàl·lica que ho certifica).
  1. Quina és la dansa tradicional catalana?
  2. Aquest pilar a què pertany?
  3. Durant deu minuts, els alumnes hauran de realitzar un partit de bàsquet, futbol... a la pista de l’Amistat.
  4. Qui era Prudenci Bertrana? Que es celebra en aquest parc cada any?
  5. Aquesta prova consisteix en trobar una bandera amagada al Parc Prudenci Bertrana.
  6. Quina part del mercat setmanal es situa en aquesta zona?
  7. Corrida del cabàs
Origen
Joc tradicional català
Objectiu principal
Treballar la velocitat i la destresa.
Material
10 pedres i un cabá
Desenvolupament
El joc consisteix en recollir el més ràpidament possible les deu pedres alineades davant el cabàs, i separades un metre unes de les altres. Quan s'inicia el joc cada jugador ha d'anar corrents i posar les pedres al seu cabàs, d'una en una, és a dir, el més ràpid possible. Cada cop, però, sols en pot agafar una i posar-la al cabàs i després tornar a córrer per agafar-ne una altra -el cabàs no es toca, es queda a la línia de sortida-. L'ordre per començar a recollir és indistint. Es pot començar per la primera, per la darrera o per la meitat. Guanya el qui recull primer la filera de pedres que té davant seu.

  1. La xarranca

Origen
Joc d’origen popular
Objectiu principal
Treballar els salts, girs i equilibri.
Material
Un guix i una pedra
Dessenvolupament
Primerament els nens dibuixen la seva “Xarranca” al terra. Pot ser un conjunt de requadres distribuïts en cercle o en espiral. Es juga amb una pedreta. El primer jugador llença la seva pedra al primer quadrat. Ha d’anar a parar dins del quadrat sense tocar cap línia. Si no és així, el jugador perd el torn. Si el jugador el llença bé, ha de saltar dins el requadre a peu coix. Quan el jugador arriba al final del dibuix (el darrer requadre), es gira i salta de quadre en quadre en sentit contrari i s’atura per recollir la seva pedra. El jugador continua tirant la seva pedra en un quadrat i continuant de la mateixa manera. Perd el torn si salta damunt d’una línia, es descuida un quadrat o perd l’equilibri. Ha de repetir la seqüència quan li torni a tocar. El primer jugador que completa tot el recorregut per cada requadre numerat de la “Xerranca” és el guanyador.

  1. Contar quantes cases antigues hi ha al carrer Sta. Llúcia i escriure el nom de tres cases.
  2. Quin és el nom de l’alcalde?
  3. Quin altre nom molt popular els torderencs utilitzen per a referir-se a la Plaça Lluís Companys?
  4. FI

AVALUACIÓ I CONTROL

A cada punt de la gimcana, el professor o monitor que acompanya al grup ha de supervisar que l'activitat proposada s'hagi realitzat correctament. Si és així, el grup obté a canvi un gomet, que haurà d'entregar al final de la gimcana per fer el recompte d'activitats superades.

martes, 23 de noviembre de 2010

Continuem treballant

Aquesta setmana i l'anterior hem estat fent canvis en el nostre bloc.Hem modificat el nom d'algunes pestanyes, la informació de la pestanya Com és? i De què vivim? i hem començat a treballar la pestanya Futurs possibles. 

A més, hem creat una pestanya nova que hem titulat: Efemèrides. En aquesta pàgina hi afegirem curiositats sobre el poble: origen del nom, llegendes que s'hi relacionen... Creiem que serà un apartat útil i interessant pels nostres visitants.

Properament, modificarem la informació de la pestanya Com ha canviat? i començarem a penjar les activitats que prepararem pels nens i nenes.

viernes, 12 de noviembre de 2010

Anem avançant...

Avui, 8 de Novembre, hem continuat construint el nostre bloc. Hem afegit la informació corresponent a les pestanyes: el poble, història, economia i futurs possibles.

A més, també hem afegit gadgets a la dreta. El primer fa referència a pàgines web que creiem interessants pels nostres visitants. També hem afegit una presentació d'imatges de Tordera.

Volem destacar que estem buscant una imatge de fons que ens agradi i que estigui vinculada amb la nostra vila. Tenim problemes per aconseguir que la imatge escollida compleixi els requisits per poder ser la imatge de fons del bloc. Estem segurs que trobarem la solució i la imatge més adequada.

viernes, 22 de octubre de 2010

Ja tenim bloc!

Avui, 22 d'Octubre, hem creat el nostre bloc. Després d'algunes dificulats per crear les pestanyes, aquest n'és el primer resultat. Per ara, podeu consultar qui som i els objectius que ens hem proposat.
Esperem que aquest sigui un treball molt enriquidor tant per nosaltres com pels nostres visitants. Com ja sabeu, amb aquest bloc volem donar-vos a conèixer l'essència d'un poble que té molt per descobrir.
Així doncs, agrairíem qualsevol proposta o suggeriment per tal de millorar o completar el nostre treball.